Helpt u mee eenzaamheid onder ouder tegen te gaan?

De heer Tinus Kleine heeft vanwege gezondheidsredenen zijn functie van vrijwilligerscoördinator moeten neerleggen.  Mevrouw Marja Beemster is hem opgevolgd.  Maart 2017 

Het kan echt, zegt Tines Kleine. Met een dagdeel in de week kun je echt het verschil maken. Met vrijwilligerswerk vergroot je het netwerk van eenzame ouderen.
Tines Kleine is vrijwilligerscoördinator van het Thuishuis Project Winkel en hoopt dat er in 2017 een Thuishuis kan worden gerealiseerd in het voormalige bejaardentehuis Winkelmade . Hier komen 6 a 7 alleenstaande ouderen te wonen die niet langer alleen kunnen of willen wonen. De bewoners hebben ieder een eigen woonruimte, maar er is bijvoorbeeld een gemeenschappelijke keuken waar je samen kunt koken of eten.
Maar er is meer. Uit onderzoek blijkt dat vele alleenstaande ouderen eenzaam zijn. Het is een vergeten groep van een bescheiden generatie. Ze hebben veel meegemaakt, dierbaren verloren en vinden het moeilijk om nieuwe contacten aan te gaan of zijn teleurgesteld door mensen die dingen beloven maar nooit nakomen. De kunst is om echt contact te maken.
Bij die gaat Tines Kleine op bezoek voor een kennismakingsgesprek. Verder bezoeken vrijwilligers de ouderen om ze verder te helpen. Bent u of kent u een alleenstaande oudere die in contact wil komen met het Thuishuis Project Winkel? Dan kunt zich aanmelden bij Tines Kleine. Telefoonnummer 06-24497094. Mailen mag ook: coordinator@thuishuiswinkel.nl
Vrijwilligers van het Thuishuis Project Winkel krijgen een cursus en ondersteuning van de coördinator waarbij ze zelf kunnen aangeven wat ze nodig hebben. Het gaat niet om zorg, maar om welzijn. Mensen activeren, hun sociale netwerk vergroten, hun leven leuker maken.
Ook vrijwilligers kunnen zich aanmelden bij coordinator@thuishuiswinkel.nl of bellen 06-24497094.
Meer informatie is te vinden op deze site.