Een plek voor ontmoeting

Het Thuishuis, een plek voor ONTMOETING. Het Thuishuis een plek om je THUIS te VOELEN. Het Thuishuis een plek van VERTROUWDHEID.
Na vele jaren van stilte, gaat de Wooncompagnie het Winkelmadepark herinrichten en in de oostelijke vleugel van het vroegere bejaardenhuis Winkelmade wordt een Thuishuis gevestigd. Een nieuwe plek in de sociale huursector voor 6 alleenstaande ouderen van ongeveer zestig jaar.
Wat zijn de kenmerken van een Thuishuis? Het Thuishuis is een plek waar 5/7 personen onder een dak wonen, elk heeft een eigen woonruimte van (circa) 50m2, die bestaat uit een woonkamer, een slaapkamer, een pantry (dus geen eigen keuken) en een badkamer/toilet. Met elkaar delen de bewoners de keuken, een woonkamer, een hobbyruimte, een logeerkamer, een bijkeuken en een tuin.
In het Winkelmadepark wordt bijna niets gesloopt. Aanleun woningen worden verbouwd tot appartementen voor starters en er komen ook eengezinswoningen voor jonge gezinnen. Kortom het park wordt aangepast aan de wensen van deze tijd voor jong en oud om samen de toekomst in te gaan.
Terwijl u dit leest, zit u in uw gezellige woonkamer in een fijne buurt. Maar niets blijft zoals het is, ook uw fijne woonplek kan veranderen zonder dat u daar veel aan kunt doen. Wellicht heeft u het gevoel dat u liever wat minder alleen zou willen zijn. Misschien tijd om eens stil te staan bij de vraag: hoe wil ik de kostbare jaren die mij nog zijn gegeven benutten?
Als u in een vertrouwde omgeving wilt wonen, als u van mensen houdt en mensen wilt ontmoeten, dan denk ik dat het Thuishuis voor u de plek is om te genieten van de jaren die nog zijn gegeven.
Ge√Įnteresseerd? Kijk op onze website www.thuishuiswinkel.nl of
neem contact op met onze vrijwilligerscoördinator: mevrouw Marja Beemster, coordinator@thuishuiswinkel.nl Tel: 06-17339417. Zij komt graag bij u op de koffie om u nader te informeren over het Thuishuis Winkel.
Jannie Bart-Brak