Thuishuis

Stichting Thuishuis Winkel

NIEUWSBERICHT: 16 januari 2023

Het onderdeel Thuishuis houdt op te bestaan.
Het onderdeel Thuis Actief, Thuis Bezoek en Thuis Cadeau blijft bestaan! 
 

Na 4 maanden werving voor nieuwe bewoners voor het Thuishuis, zonder resultaat, heeft de Wooncompagnie, als verhuurder, met het bestuur van het Thuishuis Winkel een gesprek aangevraagd. Dit gesprek heeft in december plaatsgevonden. Het resultaat is dat de Wooncompagnie in de laatste maanden zonder huuropbrengsten zat en het bestuur van het Thuishuis Winkel niet is gelukt nieuwe bewoners te werven. Ondanks advertenties in de huis aan huis bladen, een banner op de site van de Wooncompagnie en het verzoek van het Thuishuis bestuur om de lege woningen mee te laten lopen in de mailing naar de woningzoekenden van de Wooncompagnie. Helaas kon dit laatste niet volgens de Wooncompagnie in verband met de privacy wetgeving. 

Uiteindelijk is met pijn in het hart gezamenlijk besloten om Wooncompagnie de ruimte te geven voor een andere invulling voor het gebouw.

Dit betekent dat er voor de nog wonende Thuishuis bewoners een ander thuis wordt gezocht. Een en ander heeft u ook in de krant van 11 januari kunnen lezen.

Wij betreuren dit ten zeerste maar willen u ook laten weten: Onze andere activiteiten gaan door!

Een kleinschalige woonvorm voor alleenstaande ouderen 60+, die niet alleen willen wonen. Zij kiezen ervoor samen met leeftijdsgenoten in één groot huis, het Thuishuis, te gaan wonen. Huiselijkheid, gezelligheid en zelfredzaamheid staan voorop.

Initiatiefnemer voor het Thuishuis Winkel is woningcorporatie Wooncompagnie. Het Thuishuis maakt deel uit van Winkelmadepark in Winkel (gemeente Hollands Kroon). Het Thuishuis biedt woonruimte aan zes oudere huurders.( 60 + ) Wooncompagnie heeft op 2 maart 2021 in stilte het Thuishuis opgeleverd met 3 bewoners. Op 2 oktober 2021 heeft de officiële opening plaatsgevonden en zijn alle zes de appartementen bewoond. Zie voor een impressie van de opening onder het kopje “Nieuws”.

Het Thuishuis is samenwonen met behoud van zelfstandigheid. De bewoners hebben elk hun eigen woonruimte van ongeveer 40 m2, met een woon- en slaapkamer, een badkamer en een kleine pantry. Zij richten deze naar eigen smaak en wensen in. Met elkaar delen de bewoners van het Thuishuis een gezamenlijke keuken, woonkamer, een hobbyruimte, een logeerkamer en een buitenruimte/tuin.

Bewoners wonen er zelfstandig en gaan een huurovereenkomst met woningcorporatie Wooncompagnie aan. Er is geen zorg aanwezig. Deze zal net als thuis zelf aangevraagd dienen te worden naar behoefte. Indien nodig kunnen de bewoners bij hun activiteiten ondersteund worden door vrijwilligers.

Andere thuishuisprojecten