Thuishuis Centrale

Het initiatief van de Thuishuis Centrale is geboren in 2020. De vrijwilligerscoördinator heeft samen met de vrijwilligers van Thuishuis Winkel dit initiatief bedacht tijdens de algehele lockdown die heel Nederland heeft getroffen als gevolg van de Corona epidemie.

Doel van de Thuishuis Centrale is om ouderen (60+) die het afgelopen jaar iets naars hebben meegemaakt een hart onder de riem te steken. De Thuishuis Centrale laat zich zien rond bepaalde feestdagen en/of bij speciale evenementen zoals de bloemencorso van Winkel of de floraliadagen van Nieuwe Niedorp.

In elk dorp is er een contactpersoon die uit hun grote sociale netwerk mensen aandragen voor de Thuishuis Centrale. Daarnaast kunnen mensen via facebook of via de mail naar coordinator@thuishuiswinkel.nl mensen opgeven die een opstekertje kunnen gebruiken.

Sind 2020 we gestart met het ronddelen van een bloemenverassing tijdens de floralia en corso dagen. En ook hebben de vrijwilligers rond het Sinterklaasfeest wel 100 attenties rond mogen delen!

De vrijwilligers van Thuishuis Winkel pakken de attentie in en samen met de contactpersonen uit de dorpen worden de pakketjes aan huis bezorgd.

Het werkveld bestaat uit de dorpskernen: Winkel, Lutjewinkel, Moerbeek, Kolhorn, Haringhuizen, Nieuwe Niedorp, Oude Niedorp, ‘t Veld en Zijdewind.