Thuisbus

De Thuisbus is een mobiele ontmoetingsplek voor ouderen in de eigen buurt. Een soort pop-up terras. Wij staan in de zomerperiode op verschillende middagen op het Burgemeester Ankerplein en bij de Trambaan (voorheen de Koppeling) in Nieuwe Niedorp. Er wordt nog gezocht naar mooie punten in Kolhorn en Winkel. Wij staan daar om de week op dezelfde vaste plek.

We zetten stoelen en tafels voor de bus en de gezelligheid kan beginnen. Lekker dichtbij huis, gezellig een bakje koffie/thee drinken met leeftijdsgenoten uit de buurt. Er kan ook een potje rummikub of jeu de boules gespeeld worden. Opgeven is niet nodig en er zijn geen kosten aan verbonden. Iedereen is van harte welkom om te komen buurten en zo lang te blijven als u wilt. 15 min, 30 min of 2 uur. Alles is goed!

In het voorjaar plaatsen wij op deze pagina het programma met de data en locaties. Ook verspreiden wij foldertjes in de dorpen rond Winkel en wordt het gepubliceerd door de lokale pers en op Facebook.

Met de Thuisbus willen we ouderen met elkaar in contact brengen en contacten in eigen buurt bevorderen. Door dichtbij de mensen te staan, hen actief te benaderen en een gezellige nostalgische plek te creëren, maken we het laagdrempelig en uitnodigend om te komen buurten bij de bus.

Om u alvast een idee te geven, hieronder informatie van een vergelijkbaar lopend Thuishuisproject in Woerden: